Jumaat, 25 Mei 2018

makcik bawang

salam dan selamat petang
selamat berpuasa
huhuhuhu
lama kan ieka tak update entry nie....
bukan apa bila kemasan melanda dengan kejar masa nak balik rumha terus terlupa pasal blog nie
hihihihihi
so.....
cite pasal makcik bawang nie
hurm....
ieka la kan
tak kisah sebenarnya pasal makcik bawang nie ha
tapi kalau bole la kan tolong la yer makcik bawang semua
kalau nak menyampai pun menyampaila benda yang betol
jangan la ada nasi tambah lak.....
bila ada nasi tambah nie kan
macam-macam versi lak yang ada nanti....
veri tamil ada, versi siam ada.....
hadoiiiii......
bole kan
huhuhuhuhu....
semoga hari ini lebih baik dari semalam.....


salam jumaat


Rabu, 18 April 2018

jeruk pelam asam boi

salam semua
selamat tengah hari
hohohoho
sekarang waktu rehat
so nak lilek-lilek je
malas nak pikir pasal keje
so....
tadaaaaa....

jeruk pelam asam boi....
hohohohoho
tuk pelam yang kedua....
pelam yang pertama dah abis
so ieka potong gi
makan reramai dengan dak-dak opis....
hahahhaaaaa...
nie pun nak potong gi 2 biji....
hihihihihi
korang lak macam mana
semoga hari ini lebih baik dari semalam...

suka menyindir

salam semua
selamat pagi
wohaaaa
awal sikit update blog
yes
jenis suka menyindir
ieka la kan terus terang cakap la
ieka  jenis tak berapa suka orang yang jenis suka menyindir
ntah
memang tak suka
kita la kan kalau nak menyindir ke nak tegur ke kena tengok orang gak
kalau orang tu bole menerima tak der masalah
tapi kalau oarang tu tak bole menerima apa perasaan orang tu
so korang pun bole agak kan
paling penting penerimaan seseorang
sebab itu ieka kalau nak menyindir tengok orang gak
nak tegur pun tengok orang gak
kalau dia bole menerima tak de masalah
kalau tak bole kita ubah cara lain
betol tak
hurm....
nk dijadikan cerita la kan
ieka nak cari cop...
so pergi la satu cawangan nie tanya pasal cop
so tetiba terdengar la satu suara nie
"ieka kan suka berjalan"
ieka tak kata apa
just jalan keluar seolah tak dengar apa dia cakap...
so pe pendapat korang
kita hanya bertanya 
kalau ada just cakap ada
hurm.....
hadoiiii..........
pepagi pun dah macam nie
lagi la malas nak keluar opis...
baik dok je dalam opis nie diam-diam
senang cikit....
so...
korang lak macam mana
semoga hari ini lebih baik dari semalam....

Selasa, 17 April 2018

lunch KFC

salam semua....
selamat petang
hohohohoho....
ieka baru je cite pasal KCF dengan MC Donald kan
nie nak gosip nie.....
arinie dapat set KFC dari big bos no 1....
huhuhuhuhuhuhu....
malu kot
ieka gurau je sebenarnya....
ucik-ucik PA big bos no 1 bagitau ieka nak KFC kalau nak ieka macam selesaikan  urusan dia masa dia di HQ dulu....
sebab bila hubungi HQ...
pihak HQ bagitau kat ieka apa yang dia buat HQ kena buat semula....
benda lama dari tahun 2013 kalau tak salah...
Jadi............
tak duga lak dia bole beli KFC...
hadoiiii...
stresss kot.....
macam mana tu....
dah la bos tadi belanja mee kari nie big bos no 1 lak bagi KFC.....
macam mana tu....
makin bolat la ieka nie.....
Pic mee kari tak sempat nak snap...
nie je yang ieka snap....
KFC yang big bos no 1 bagi....
hahhahaaaaa....
korang lak macam mana
semoga hari ini lebih baik dari semalam....

Isnin, 16 April 2018

tersilap panggil

salam semua...
entry tuk petang nie...
hadoiii...
ieka tersilap panggil kat bos ieka...
masih gi panggil dia dengan pangkat yang lama
sedangkan dia dah naik pangkat.....
rasanya hari ini je dah 3 ke 4 panggil kot tersilap panggil
malu tau tak bila tersilap panggil....
nak biasakan diri panggil pangkat baru nie bole tahan gak la susahnya
dulu masa memula dia masuk kat cawangan ieka selalu panggil dia dengan pangkat sekarang
kira naik pangkat la kan
sebab bos dulu pangkat lain
sekarang bila dia dah naik pangkat sesuka lak nak turunkan pangkat orang
hadoiii...
macam mana
korang lak macam mana
semoga hari ini lebih baik dari semalam

KFC VS MC DONALD

Salam semua
selamat pagi
salam sejahtera...
huhuhu
lama yer ieka tak update blog nie
bukan apa
bila mood kemalasan datang nie
nak update pun dah malas 
hihihihi
macam mana tu....
hihihih
so...
entry untuk pagi ini.....
KFC VS MC DONALD
mana satu pilihan di hati
kalau ieka la kan
ieka lebih suka MC Donald sebenarnya
sebab tuk delivery majoritinya semua ada
KFC lak untuk delivery tak semua ada....
hanya sesetengah sahaja
betol tak....
lagipun ieka sebenarnya peminat Mc Donald
KFC nie bole la....
Paling besh bila ambil combo Mc Donald...
Murah sesangat.....
Kira Jimat la.....
hihihihihihi...
Bila sebut pasal Mc Donald nie mula la terbayang Scipy Chicken...
kelaparan telah melanda....
huhuhuhu
korang lak macam mana......
semoga hari ini lebih baik dari semalam....


 

ieka dyiana Published @ 2014 by Ipietoon

Blogger Templates